Meist lähemalt – About us

Firma on loodud aastal 1995 ning aasta hiljem alustasime aktiivset tegevust Voglers Eesti’na. Toona kuulus firma rootsi omanikele, kuid täna põhineb sellest 100% eesti kapitalil.

Meie läbi aegade suurim puur-lõhketööde klient on olnud Kunda Nordic Tsement AS, kellele teostasime algselt vaid lõhkamist, kuid hiljem nii lõhatud kivimi laadimistöid frontaallaaduritega rongidele, kui ekskavaatoritega autodele ning ka kivi purustamist erinevatesse fraktsioonidesse.

Tänase seisuga me laadimis – purustamisteenust ei osuta, kuid oskusteave on firmas olemas ning vajadusel saame seda kliendile pakkuda.

Voglers Eesti praegused kliendid saavad täisteenuse – ehk peale puurlõhketöid tekkinud vähese ülegabariitse kivi lööme hüdrohaamriga sobivasse mõõtu.

Tööjõurendi alalt on meie suurim klient Van Oord DMC BV, kellele vajadusel rendime puurijaid ja lõhkajaid, koostöös oleme oleme teostanud sadamasüvendustöid nt Rootsis Norrköpingi sadamas, Brasiilias Sao Francisco do Sul ja Suape sadamates ning üksikud mehed on olnud tööl ka Austraalias ja Norras.

Voglers Eesti OÜ on EMTEL ‘i  – Eesti Mäetööstus Ettevõtete Liidu üks asutajaliikmeid, Viive Tuuna Voglersi juhatusest, on Eesti Mäeseltsi liige.

Samuti oleme Rootsi Lõhketööde Ettevõtete Liidu (BEF) liige.

Voglers Eesti koostöös EFEE-ga – (European Federation of Explosive Engineers) veab lõhkajate haridust edendavat ja rahvusvahelist töötamist soodustavat projekti PECCS – Pan-European Competency Certificate for Shotfirers/blast designers by EFEE

Samuti osales Voglers Eesti partnerina Rootslaste juhitud projektis EUExcert II (EUExImp) (European Explosives sector implementation of occupational standards).

Voglers Eesti – parim kõiges, mis puudutab lõhketöid.

The company

Voglers Eesti has experience in rock blasting and quarrying in Estonia since 1996. The company started by Swedish in 1996 working in Kunda quarry for Kunda Nordic Cement AS. From 2010 60% of the company belongs to estonians.

We specialize in drilling, blasting and working with explosives, and on the earlier days loading and mocking, also crushing the blasted rock. We have many certified workers on the explosive areas and also workers with higher educational background, there are drillers, certified blasters and senior blasters, also two persons responsible for organizing the handling of explosive substances.

Since 2010 we have worked together with Van Oord DMC BV by renting drillers and blasters (shotfirers) in different international projects all over the world – starting from 2010 in Norrköping, Sweden, where even an English company Bam Richies was involved. There is all together around 45 people for workforce rent and 7 people as active workers.

Today we have six drilling machines: Atlas Copco Roc F-6 and Atlas Copco D-7, also have an Anex Mixer 2500 for mixing ANFO, for both usage – own blastings and for selling. As special explosives transport we use lorry Volvo FM9 with pneumatical loading systems to use ANFO. We have had experience with international cooperation and communication and partnerships.

Voglers Eesti is a member of EMTEL – Association of Estonian Mining Enterprises which is a member of EFEE – (European Federation of Explosive Engineers) and BEF – Swedish Rock Blasting Contractors Association.

We in cooperation with EFEE have applied for European Union funded grant under the ERASMUS + program for Stratetical Cooperation, acting as a leader in the project which is called “ESSEEM II – European Shotfirer Standard Education for Enhanced Mobility II) and is also participating as a partner in a project called “EUExcert II (EUExImpo) – European Explosives sector implementation of occupational standards” under Swedish Erasmus+ Strategical Cooperation program, leaded by KCEM.